IMG_4293.jpg

Lessen voor kinderen en jongeren

We bieden verschillende lessen aan, voor zowel beginners als gevorderden. We kijken goed naar de ervaring van de jonge ruiter en welke pony hierbij aansluit. Zo kunnen kinderen voor het eerst kennismaken met de ruitersport. Wij hebben een buitenrijbak en de lessen worden het hele jaar door gegeven, m.u.v. de kerstdagen en nieuwjaarsdag. We proberen de lessen de ene week in de rijbak te houden en de andere week maken we een buitenrit. 

Soms zijn er weersomstandigheden, die een les niet verantwoord maken, denk aan onweer, bijtende kou en aanhoudende hevige regen. We organiseren dan een theorieles op de ranch en we zorgen dan voor iets te drinken en iets lekkers. In de les leren we de kinderen alles over de verzorging, omgang en over voeding van het paard. We demonstreren bij een pony dat hij op de juiste manier een hoofdstel omkrijgt, hoe je opzadelt en hoe je netjes op- en af moet stijgen. Uit ervaring komt een theorieles niet meer dan 2 á 3 x per jaar voor.

 


Lessen voor volwassenen

Voor volwassenen bieden we lessen voor beginners en gevorderden. We kijken goed naar welke pony of paard aansluit bij het niveau van de ruiter; soms hebben volwassenen al jaren ervaring en soms is het de eerste keer dat ze op een paard zitten. 

Wij hebben een buitenrijbak en de lessen worden het hele jaar door gegeven, m.u.v. de kerstdagen en nieuwjaarsdag. We proberen de lessen de ene week in de rijbak te houden en de andere week maken we een buitenrit. 

_K0A3930.jpg

_K0A5299.jpg

Springlessen

Op zondag worden er springlessen gegeven door instructeur Inge Slaats.  Uiteraard moet je wel een paar jaar rijervaring hebben om deel te kunnen nemen aan deze lessen.